خواص نعناع فلفلی خشک شده

نعناع خشک یکی از گیاهان طبی معطر و خوش مزه است که به عنوان یکی از طعم‌ دهنده‌ های خیلی عالی در مواد غذایی به کار برده می‌شود و کاربرد ها و خواص خیلی زیادی دارد.

خواص نعناع فلفلی خشک شده

خواص نعناع خشک شده

خواص نعناع خشک شده خواص نعناع خشک بسیار زیاد است و از دل درد و سردرد تا پوس و مو و بوی دهان کاربرد دارد. نعناع از گیاهان کهن است که بیش از دو هزار سال پیش به وسیله بشر استفاده می شده است. نعناع انواع های زیادی دارد که می توان از نعناع کوهی، فلفلی، هندی و غیره نام برد. نعناع به علت عطر قوی و طعم تند و مطبوع از گذشته در پخت و پز، صنعت داروسازی و طب سنتی به گونه نعنا تازه و خشک، عرق نعناع، روغن و چای و دم کرده نعناع استفاده می شده است.

در ادامه بعضی از مهم ترین خواص نعنا خشک را بررسی می کنیم. درد عضلانی: برگ های نعناع خشک ضد اسپاسم بوده و با شل کردن ماهیچه ها برای بهبود و تسکین دردهای عضلانی موثر است.

معده و گوارش: نعناع به علت خاصیت ضد اسپاسم و با بیشتر کردن جریان مایعات گوارشی سوزش سر دل را بهبود می دهد. بوی نعناع غدد بزاق دهان و غددی که آنزیم های گوارشی را رها میکنند به فعالیت واداشته و هضم را بهتر می کند، سوء هاضمه و دل درد را درمان می کند، گرفتگی عضلانی معده را کم کرده و به دلیل اثر بیهوشی کم، درد معده را کاهش می دهد می دهد. به همین علت در خیلی از کشورها افراد پیش از خوردن غذای اصلی مقداری نعناع مصرف می کنند تا هضم غذا بهتر شود. تذکر: مصرف خیلی زیاد نعناع ممکن است نشانه هایی مانند سوزش سردل را بیشتر کند، خوردن بیش از سه یا چهار فنجان چای نعناع در طی روز پیشنهاد نمی شود.

تهوع: نعناع خشک به صورت کپسول یا دمنوش و چای برای بهبود تهوع مفید است. از نعناع برای داروی خانگی ضد تهوع در دوران پریود یا پس از عمل جراحی استفاده می شود.

تب بر: از ویژگی های دارویی نعناع خشک می شود از بهبود تب در سرماخوردگی و خنک کردن بدن نام برد. نعناع حرارت داخلی بدن را کم کرده و تب را درمان می کند.

دهان و دندان: جویدن برگ نعناع باکتری های مضر در دهان، دندان ها و زبان را از بین برده و بهداشت دهان و دندان را بهبود می بخشد به همین دلیل از مواد مهم در خمیردندان ها، دهانشویه ها و دیگر تولیدات بهداشتی دهان و دندان است. طعم و مزه نعناع تازه برای از بین بردن بوی بد دهان مفید است. برای خوشبو کردن دهان و از بین بردن باکتری هایی که باعث بوی بد میشوند چای نعناع خشک میل کنید. نعناع همچنین با فعال کردن ایجاد بزاق از خشکی دهان پیشگیری می کند.

ضد سرطان: ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در برگ نعناع با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و از ایجاد انواع بیماری از جمله سرطان جلوگیری می کند. چشم و بینایی: نعناع خشک منبع خوبی از ویتامین A و بتاکاروتن است که جهت نگهداری سلامت چشم و بینایی موثر می باشد. افرادی که احتمال ابتلا به مشکلاتی مثل نزدیک بینی دارند باید ویتامین A که در مواد غذایی مانند نعناع و هویج وجود دارد مصرف کنند.

استرس و اضطراب: نعناع اثر آرام کننده داشته و از رایحه و مزه آن جهت کم کردن استرس استفاده می شود.

سیستم ایمنی بدن: برگ نعناع دارای ویتامین C زیادی است که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت میگذارد و از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری می کند.

مجاری تنفسی: گیاه نعناع دارای منتول است، ترکیب به خصوصی که اغلب در داروهای تجاری برای آنفولانزا به کار برده می شود. عطر منتول به دلیل خواص ضد التهابی برای باز کردن دستگاه تنفسی و بینی عالی است. ویژگی ضد باکتری برگ نعناع هم به بهبود عفونت های باکتریایی کمک کرده و برونشیت را بهتر می کند. استفاده نعناع برای بهبود گلودرد و خارش گلو خوب است. عطر و رایحه قوی این گیاه در بهبود اختلالات تنفسی ناشی از آسم و سرماخوردگی موثر است و سرفه مزمن را بهتر می کند.

افسردگی و خستگی: بوی نعناع موجب انرژی زایی در بدن شده و کارکرد مغز را بهتر می کند. اگر اغلب اوقات احساس کسلی، خستگی یا افسردگی می کنید می توانید از نعناع به عنوان خوراکی یا موضعی استفاده کنید.

کاهش وزن: خوردن نعناع خشک موجب تحریک و افزایش چربی سوزی در بدن و کاهش وزن و درمان چاقی می شود.

حافظه: یافته ها عنوان می کنند که عده ای از افراد که به گونه منظم آدامس نعناع می خورند نسبت به بقیه حافظه و هوشیاری روانی بالاتری دارند. خوردن نعناع از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.

نعناع فلفلی خشک شده

نعناع فلفلی خشک شده نعناع فلفلی گیاهی خوش بو و نتیجه پیوند نعناع آبی و نعناع تند است. نعناع فلفلی برگ های سبز تیره و معطر به بلندی ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر دارد. نعناع فلفلی بومی شمال آفریقا و مدیترانه است اما اکنون در سراسر دنیا کاشته می شود. باستان شناسان در کشف های خود برای اولین بار برگهای خشک نعناع را در اهرام مصر قریب به 3000 سال قبل یافته اند. بقراط پزشک و ارسطو از آن به عنوان آرام بخش و ضد درد استفاده می کردند.این گیاه، سال ۱۷۲۱ میلادی، در فهرست رسمی دارویی انگلستان گونه جداگانه ای ثبت شد که خواص اصلی آن، بهبود سرماخوردگی و سردرد است.

کاربرد نعناع فلفلی خشک شده: نعناع فلفلی خشک شده به دلیل داشتن عطر تند و مزه قوی که دارد در صنعت عطرسازی یا مواد غذایی، تولیدات آرایشی، صابون‌ها، خمیردندان ها، دهانشویه‌ها ، نوشابه‌سازی و دیگر تولیدات استفاده می شود و بعضی مصارف دارویی نیز دارد.

برگ‌های نعناع فلفی می شود به‌صورت خشک یا تازه در دم کردن چای استفاده شود. اغلب استفاده نعناع فلفلی برای تولید اسانس و عرق است. همچنین دارای انواع قابلیت های درمانی است و در آروماتراپی، آماده سازی حمام به کار برده می شود. نعناع فلفلی به‌ شکل برگ تازه یا خشک شده، کپسول و روغن استفاده می شود.

خواص نعنا فلفلی : نعناع فلفلی دارای مانتول و تانن کم است که می تواند در بهبود نفخ شکم، دردهای قاعدگی، اسهال، تهوع، اضطراب مرتبط با افسردگی، بهبود دردهای ماهیچه ای و عصب، سرماخوردگی، دل درد و سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر به کار برده شود. از طیف دیگر نعنا فلفلی باعث از بین رفتن حساسیت های پوستی و سردرد های میگرنی می شود. بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا، بهبود حافظه و رفع آلزایمر و پارکینسون، بهبود تهوع در دوران بارداری، بهبود تهوع و استفراغ در دوران شیمی درمانی از مزیت های استفاده از نعناع فلفلی می باشد. نعناع فلفلی در طب سنتی ایران طبع گرم و خشک دارد.

نحوه استفاده نعناع فلفلی: مناسب ترین نحوه استفاده نعناع فلفلی خشک شده درست کردن دمنوش آن است به این روش که تعدادی از برگهای خشک شده آن را در نیم لیتر آب جوش به مدت 20 دقیقه دم کرده بعد همراه با مقداری نبات یا عسل آن را میل کنید.