در حقیقت ظروف پلاستیکی رنگی اغلب از پلی پروپیلن، پلی اتیلن ترفتالات، پلی استایرن ساخته می شوند.
نوع پلیمر شرایط استفاده از ظروف را تعیین می کند:
پلی پروپیلن (PP): این ماده که می تواند طیف وسیعی از دمای عملیاتی را تحمل کند، در ساخت ظروف مورد استفاده قرار می گیرد که هم برای گرم کردن غذا در اجاق مایکروویو و هم برای انجماد آن استفاده می شود.
مدت زمان استفاده از ظروف پلاستیکی ساخته شده از پروپیلن ذکر شده در گواهینامه 1 سال است.
اما با توجه به قوانین عملیات و ذخیره سازی، دوره کار می تواند بسیار طولانی تر باشد.
پلی استایرن (PS): این پلیمر در معرض حرارت نیست. از ظروف پلی استایرن فقط می توان برای نگهداری مواد غذایی در یخچال استفاده کرد.
ماندگاری ظروف پلاستیکی پلی استایرن کوتاه است، زیرا با گذشت زمان این ماده شروع به ترشح استایرن می کند که بر کلیه ها، کبد، گردش خون و سیستم عصبی تأثیر منفی می گذارد.
پلی اتیلن ترفتالات (PE): برای گرمایش بالای 22 درجه سانتیگراد در نظر گرفته نشده است. عمر مفید ظروف و سطل های پلاستیکی ساخته شده از پلی اتیلن 1 سال است.
ظروف با استفاده طولانی مدت فتالات تولید می کنند که تأثیر منفی بر کبد، کلیه ها، سیستم تولید مثل، عصبی و غدد درون ریز دارد.
علائمی که نشان می دهد ظروف پلاستیکی باید به درستی دور ریخته شوند و ظروف جدید برای جایگزینی آنها خریداری شود: از بین رفتن شکل، کدورت، بوی خارجی، از دست دادن سفتی.
شرایط بهینه برای نگهداری ظروف پلاستیکی و سایر ظروف که به شما امکان می دهد عملکرد آنها را برای مدت طولانی حفظ کنید:
دما: +10…+20 درجه سانتی گراد;
رطوبت نسبی – تا 65٪؛
الزام اجباری – محافظت در برابر اشعه UV مستقیم.
دمای بیش از حد ذخیره سازی منجر به پیری سریع پلاستیک و رطوبت بالا به تیره شدن می شود.
چگونه عمر مفید سطل، ظروف، ظروف پلاستیکی را افزایش دهیم
برای تمدید دوره عملیاتی ظروف پلاستیکی، لازم است:
از ظرفی برای گرم کردن یا انجماد غذا استفاده نکنید، اگر برای این کار در نظر گرفته نشده است.
بدن و درب را به طور جداگانه ذخیره کنید، که از ظاهر بوی کپک جلوگیری می کند.
پس از تخلیه محصول، سینی باید به طور کامل شسته شود به صورت دستی یا در ماشین ظرفشویی، در صورتی که علامت مربوطه روی ظرف وجود داشته باشد.